Omega 3 voor uw gezondheid

De corona crisis roept bij mij, en ik weet zeker ook bij jou, vijf zeer belangrijke vragen op.

Vraag 1
“Hoe kan ik mijn gezondheid behouden en mijn sterkste wapen, mijn immuunsysteem, zo krachtig mogelijk maken?”

Het is de afgelopen weken gebleken dat er een groep mensen is die door een corona besmetting zeer ziek zijn geworden. Bij nader onderzoek is gebleken dat deze mensen door hun slechte gezondheidsconditie al een risicogroep waren voor infectie ziektes. Dus feitelijk een verzwakt immuunsysteem hadden.

Vraag 2
“Hoe komt het dat deze groep zo kwetsbaar is?”

Er zijn een aantal factoren die een rol kunnen spelen: te laag vitamine D3/K2 niveau, overgewicht, chronische longproblemen, leeftijd, verzwakt immuunsysteem of problemen met de bloedsuikerregulatie.

Maar de grootste gemene deler is dat velen van deze groep, vaak al jarenlang laaggradige ontstekingen in hun lichaam hebben. Dit zijn sluimerende ontstekingen die je niet voelt, maar die in de loop der jaren wél veel schadelijke gevolgen kunnen hebben. Deze laaggradige ontstekingen staan aan de basis van chronische ziekten, gewrichtsklachten, hart en vaatziekten, kanker, diabetes type 2, auto-immuunziekten en degeneratieve ziekten (Parkinson en Alzheimer).

Vraag 3:
“Wat is de belangrijkste oorzaak van het ontstaan van laaggradige ontstekingen?”

Antwoord: er is altijd sprake van een verstoorde verhouding omega 6 – omega 3 vetzuren in het lichaam. Tegenwoordig ligt de verhouding bij veel mensen soms op 10 : 1 of zelfs 20 : 1. Ideaal is de verhouding 4 : 1 of liever nog lager.

Omega 6 krijgen we tegenwoordig heel veel binnen door onze hedendaagse voeding, het zit in bijna alle fabrieksvoeding. Omega-3 uit vis eten we in verhouding helaas veel te weinig, of soms helemaal nooit.

Omega 6 STIMULEERT ontstekingen! 

Vraag 4:
“Wat kan ik zelf, op eenvoudige wijze, doen om mijn gezondheid te beschermen en mijn immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken?”

Om daar het antwoord op te vinden heb ik een intensieve studie gedaan naar wat de meest effectieve manieren zijn om in korte tijd je immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken om weerstand te kunnen bieden o.a. tegen virussen.

   Gevarieerde kleurrijke voeding en beweging zijn heel belangrijk!

Maar inmiddels is het bekend dat onze voeding lang niet meer zoveel voedingswaarde heeft dan vroeger. Dus aanvulling in de vorm van vitaminen, mineralen en anti-oxidanten is écht noodzakelijk.

Tijdens mijn onderzoek kwam ik terecht bij een Noors bedrijf, opgericht in 1998, dat hoogwaardige, zuivere, puur natuurlijke producten ontwikkelt en aanbiedt tegen scherpe prijzen.

Het bedrijf heet EQOLOGY (afgekort EQ), je kan het op internet zelf opzoeken: www.eqology.com

Eqology maakt binnen enkele uren uit wilde vis (kabeljauw), vers gevangen met eigen viskotters in de Noordelijke IJszee, een prachtig product: pure, smakelijke omega-3 olie. Hier wordt pure olijfolie (vol met omega-9) uit het zonnige Kreta aan toegevoegd.

Heel belangrijk om te weten:

Omega 3 STOPT ontstekingen!

Vraag 5:
“Wat zou voor jou een belangrijke reden kunnen zijn om een half jaar een hoge dosering omega-3 te gaan innemen?” 

Als je kijkt naar waar omega 3 allemaal invloed op heeft dan is het heel duidelijk dat dit vetzuur onmisbaar is voor herstel van ontstekingsprocessen, behoud gezondheid en vitaliteit en vooral om aanwezige gezondheidsklachten te verminderen

Uit ervaring is gebleken dat ons lichaam in staat is om binnen 5 maanden, mét de juiste hoeveelheid omega-3 olie, de verstoorde verhouding (omega-6 : omega-3) significant kan verbeteren of kan herstellen!

Eqology biedt een startpakket aan wat bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 2 thuisbloedtesten: voor maand 1 en voor maand 5 (door middel van een vingerprik) om verschil te kunnen meten
  • Voor 6 maanden Eqology omega 3 olie, bij u thuis afgeleverd
  • Maatbekertje

Om het effect van het innemen van de Eqology omega 3 olie te vergroten wordt geadviseerd om dit aan te vullen met de vitaminen K2 en D3.

EQ omega-3 + vitamine K2 + vitamine D3
Dit gouden trio is zeer effectief voor het behouden en verbeteren van alle spierfuncties, soepele, pijnvrije gewrichten en sterke botten, het reguleert het immuunsysteem en zorgt voor een gezond hart en soepele én schone bloedvaten = normale bloeddruk.

Als therapeut ben ik overtuigd van en enthousiast over deze zeer zuivere natuurproducten; ze kunnen een enorme boost geven aan jouw gezondheid! Neem gerust contact op voor meer informatie.