Magnesium “De vonk van het leven”

Magnesium is het belangrijkste ontspannings- en anti-stress mineraal is dat we kennen. Een tekort aan magnesium leidt daardoor heel gemakkelijk tot een onbalans in de stress-herstel balans. Als er sprake is van een magnesium tekort treedt in de (spier)weefsels langzaam maar zeker verzuring op. Vervolgens verstoort dat weer de werking van talloze enzymen die onmisbaar zijn voor een goede stofwisseling van de voeding dat we eten. Voedingsstoffen worden minder goed opgenomen, wat weer gevolgen heeft voor het bouwen van hormonen en neurotransmitters.

Magnesium heeft een zeer ontspannende invloed op de spieren, en ook vermindert het verzuring in de spieren. Het is zelfs pijnstillend! Dat is de reden dat ik in mijn praktijk bij iedere massage behandeling magnesium via de huid inzet om het effect van de behandeling te vergroten!

Regelmatig geef ik een ontspannende Magnesium workshop waar je alles hoort, voelt en proeft over hoe belangrijk magnesium is om gezond te blijven..  

Heb je interesse om deze workshop bij te wonen stuur dan een berichtje. 

Zechsal Magnesium

Pure, eeuwenoude magnesium wordt in Groningen in een magnesium mijn gewonnen en dan naar de oppervlakte gepompt. Dan wordt het zuivere magnesium direct verwerkt in krachtige producten die via de huid hun werk doen!