Anti-Hoofdpijn Massage

Regelmatig hoofdpijn hebben is een vervelende klacht, die je erg kan belemmeren in je dagelijkse activiteiten. Het vermindert niet alleen je functioneren op je werk, maar heeft ook negatieve invloed op je concentratievermogen, algemeen welzijn en op je stemming. 

De meest voorkomende soort hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn. Bij deze vorm van hoofdpijn is er sprake van een doffe of drukkende pijn in de schedelhuid, bij de slapen, achter en/of boven de ogen.

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van hoofdpijn: chronische overbelasting, psychische of lichamelijke spanningen, hormoonschommelingen, verkeerde (werk)houding, te weinig slaap, vitaminen/mineralen tekorten en chronische stress. Ook kunnen triggerpoints in de nek, op het hoofd en zelfs in het gezicht oorzaak zijn van hoofdpijn. Een triggerpoint is een knoop in een spier ter grote van een euromunt tot een speldenknop. Het bijzondere van een triggerpoint is dat hij een reactie (uitstraling) geeft op een andere plaats.

Wat houdt de Anti-Hoofdpijn Massage in?

De anti-hoofdpijn massage is een effectieve combinatie van diverse massage technieken/therapieën: o.a. bindweefsel massage, manuele lymfe drainage, triggerpoint massage, sportmassage, drukpunt massage ontspanningsmassage, en Cupping Massage.

Wat is Cupping Massage?

Cupping Massage vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping is het plaatsen van zachte siliconencups op een geoliede huid. Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen in de spieren naar de oppervlakte getrokken en verwijdert worden. Ook kunnen aanwezige blokkades (triggerpoints) in de spieren opgeheven worden. De Cupping Massage is een diepwerkende massage, vergelijkbaar met bindweefselmassage. Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar spieren en de huid. De behandeling heeft een geweldige, stimulerende én helende werking.

Wat is het doel van de Anti-Hoofdpijn Massage?

Het korte termijneffect is verlichting van de hoofdpijn. Het lange termijn effect is dat de hoofdpijn minder vaak terug komt, minder pijnlijk is, korter zal duren tot zelfs helemaal weg zal blijven.

Wat kost een Anti-Hoofdpijn Massage?

Een behandeling kost € 65 en duurt totaal 60 min.