Spatadertherapie

Spatadertherapie is een zeer effectieve therapie wanneer je last hebt van spataderen die klachten geven in je benen: zwaar gevoel, jeukende huid, (nachtelijke) krampen, vermoeidheid, onrustige benen en pijnklachten. De behandeling voelt prettig aan!

Slechte doorbloeding benen

Uit jarenlange ervaring weet ik dat de spatadertherapie ook veel verbetering en verlichting geeft wanneer door andere oorzaken dan spataderen de doorstroming van het bloed en lymfe niet optimaal is en daardoor de verzuring in de weefsels van de benen hoog is. Wanneer het lopen steeds moeizamer gaat kan de spatadertherapie helpen om je mobiliteit te verbeteren.

Doel Spatadertherapie

We starten met 4-6 weken lang één behandeling (60 min.) per week. Dit hangt af van de aanwezige klachten en hoe snel het herstel gaat. Daarnaast krijg je opdrachten voor thuis mee, die ook een bijdrage leveren aan het succes van de spatadertherapie. Na 4-6 weken starten we met het uitbouwen van de tijd tussen de behandelingen: om de 2 weken – om de 3 weken – om de 4 weken. Je ervaart zelf hoe de benen tussen de behandelingen door aanvoelen en dat is altijd de graadmeter voor het plannen van een volgende afspraak. Het streven is dat je de klachten in je benen niet meer voelt!

Zwangerschap

Spatadertherapie is bij uitstek geschikt voor behandeling van spataderen die tijdens de zwangerschap ontstaan of verergeren. De behandeling duurt dan vanaf de 20e week tot aan de bevalling waarna de behandeling weer gestopt wordt. Spatadertherapie kan ook verlichting bieden bij spataderen die tijdens de zwangerschap in de schaamstreek en op de schaamlippen ontstaan.